تپش قلب در بارداری

بارداری تغییرات زیادی را به همراه دارد. علاوه بر موارد مشخصی مانند بزرگ شدن شکم، مواردی وجود دارند که چندان قابل مشاهده نیستند، مثل افزایش مقدار خون در بدن.

این خون اضافی منجر به ضربان قلب می شود که حدود 25 درصد سریعتر از حد معمول است. ضربان قلب بالاتر می تواند منجر به تپش قلب شود. تپش قلب در دوران بارداری اغلب طبیعی و غیر مضر است.

در دوران بارداری، برخی از بی نظمی ها در ریتم قلب ممکن است ظاهر شوند زیرا قلب سخت تر کار می کند. گاهی اوقات یک زن باردار ممکن است این بی نظمی ها را احساس کند. چنین تغییراتی در دوران بارداری طبیعی است. با این حال، سایر صداها و ریتم های غیر طبیعی قلب که بیشتر در زنان باردار رخ می دهد، ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

قلب

علل تپش قلب در دوران بارداری

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند منجر به تپش قلب در دوران حاملگی شود که مهم ترین آن ها عوامل زیر هستند:

• اضطراب: طبیعی است که در دوران بارداری نگران سلامت کودک خود باشید. اما اگر بیش از حد نگران باشید، مضطرب می شوید و این موضوع بر سلامتی شما تأثیر می گذارد. استرس و اضطراب در دوران بارداری می تواند تپش قلب را به وجود آورد.

• تغییر در اندازه رحم: با پیشرفت حاملگی، اندازه رحم شما افزایش می یابد تا بتواند کودک در حال رشد را در خود جای دهد. در نتیجه، قلب شما خون بیشتری را برای حمایت از رحم پمپ می کند. در واقع در اواخر حاملگی حدود 20 درصد خون شما به رحم می رسد. این به معنای فشار زیاد به قلب شما است که تپش قلب را به همراه دارد.

• تغییرات در سایز سینه: در دوران بارداری و بعد از آن، غدد موجود در سینه، بدن شما را برای شیردهی آماده می کنند. هنگامی که بافت سینه بزرگ می شود، جریان خون به غدد سینه افزایش می یابد. این بدان معناست که قلب شما خون بیشتری از حد معمول پمپ می کند که می تواند ضربان آن را بیشتر کند و در نتیجه احساس تپش قلب داشته باشید.

• تغییرات در سطوح مواد مغذی: عوارض تیروئید یا کاهش سطح آهن نیز می تواند ضربان قلب را افزایش دهد. کم خونی و پرکاری تیروئید می تواند باعث تاکی کاردی( تپش قلب بیش از حد) شود.

• تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی و افزایش وزن می تواند باعث تپش قلب در اوایل بارداری شود.

• دارو: اگر در دوران بارداری داروهای سرماخوردگی یا آلرژی مصرف کنید، ممکن است تپش قلب شما افزایش یابد. این افزایش نشانه ای از واکنش منفی بدن شما به داروها است.

• عوامل مربوط به سبک زندگی: سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، یا مصرف غذاها یا نوشیدنی های سرشار از کافئین می تواند تپش قلب در بارداری را نیز افزایش دهد.

تپش قلب در بارداری

برخی دیگر از علل جدی تپش قلب

• بیماری عروق کرونر قلب
• پره اکلامپسی( مسمومیت حاملگی)
• آسیب قلبی زمینه ای، مانند فشار خون ریوی
• آسیب قلبی ناشی از بارداری قبلی
• یک مشکل پزشکی زمینه ای مانند بیماری تیروئید

گاهی اوقات تشخیص یک اختلال قلبی زمینه ای در دوران بارداری دشوار است. به این دلیل که علائم اختلال قلبی می تواند شبیه علائم بارداری باشد. به عنوان مثال می توان به خستگی، تنگی نفس و تورم اشاره کرد.

نشانه های تپش قلب در بارداری

تپش قلب در بارداری ممکن است همراه با علائم زیر باشد:

• تنگی نفس حتی زمانی که نشسته یا دراز کشیده اید
• سبکی سر همراه با سرگیجه و حتی غش
• سرفه مداوم
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، بهتر است آن را به اطلاع پزشک خود برسانید تا او بتواند بررسی کند که آیا این علائم طبیعی هستند یا خیر.

تشخیص تپش قلب در بارداری

پزشک شما یک سری آزمایشات را انجام می دهد تا اطمینان حاصل کند که هم شما و هم کودکتان در سلامت کامل هستید. او همچنین سابقه پزشکی شما را بررسی خواهد کرد. اگر قبلا این مشکل را تجربه کرده اید، باید پزشک خود را در مورد آن مطلع کنید.

درصورت نیاز به دانستن راه‌های درمانی کمردرد در دوران بارداری ، مقاله ای کامل در سایت برای شما قرار داده شده .

پزشک شما احتمالاً آزمایشاتی را انجام خواهد داد. این آزمایشات می تواند شامل موارد زیر باشد:
• EKG یا ECG (تست نوار قلب) که تغییرات در جریان خون و ضربان قلب را اندازه گیری می کند، تعیین می کند.
• استفاده از مانیتور هولتر، که ریتم قلب شما را برای یک دوره 24 تا 48 ساعته تماشا می کند.
• آزمایش خون برای آزمایش شرایط زمینه ای، مانند عدم تعادل الکترولیت یا اختلال در عملکرد تیروئید
پزشک شما ممکن است بر اساس این نتایج آزمایشات خاص تری را تجویز کند.

بر اساس نتایج و مشاهده ی تپش قلب بالا، پزشک به احتمال زیاد به شما توصیه می کند که از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید و ورزش های سبک را انجام دهید. این کار وزن شما را کنترل و همچنین از فشار اضافی بر قلب جلوگیری می کند.

راه های درمان تپش قلب در بارداری

تپش قلب در مراحل مختلف حاملگی

عملکردهای قلبی عروقی در دوران بارداری اهداف مختلفی را انجام می دهند. آنها علاوه بر کمک به رشد جنین، بر عملکردهای فیزیولوژیکی و متابولیک مادر نیز تأثیر می گذارند. با این حال، بسته به مرحله بارداری، نحوه عملکرد قلب شما نیز متفاوت است.

1. سه ماهه اول
در طول سه ماهه اول، ضربان قلب شما می تواند 15 تا 20 ضربه در دقیقه افزایش یابد. تپش قلب بالا در این سه ماهه معمولاً به دلیل افزایش سطح هورمون ها، به ویژه افزایش پروژسترون و استروژن ایجاد می شود. افزایش سطح هورمون برای این است که قلب خون بیشتری برای جنین در حال رشد فراهم کند.

2. سه ماهه دوم
در این مرحله، بدن شما شل شدن ماهیچه های دیواره رگ ها و گشاد شدن شریان ها را احساس می کند که برای سازگاری با افزایش حجم خون خواهد بود.
در سه ماهه دوم، همودیلوشن، یعنی افزایش حجم خون، تحت تأثیر هورمون ها به وجود خواهد آمد. این هورمون ها می توانند رگ های خونی را برای حفظ فشار خون گشاد کنند. 

بنابراین این تغییرات بر فشار خون شما تأثیر نمی گذارد. این موضوع طبیعی است، اما ممکن است تپش قلب شما را افزایش دهد.
در ماه چهارم، قلب شما 30 تا 50 درصد بیشتر از حد معمول خون پمپاژ می کند و در نتیجه ممکن است تپش قلب شما افزایش یابد.

3. سه ماهه سوم
در سه ماهه آخر بارداری، قلب شما بیشترین میزان پمپاژ خون را دارد. 40 تا 90 درصد خون بیشتری نسبت به روزهای قبل از حاملگی پمپاژ می کند.

 این موضوع برای اطمینان از دریافت اکسیژن و تمام مواد مغذی مورد نیاز جنین به سرعت در حال رشد است. همچنین بدن شما را برای زایمان آماده می کند که طی آن تپش قلب شما به دلیل انقباضات و درد افزایش می یابد.

آیا تپش قلب برای بارداری خطرناک است؟

تپش قلب یا افزایش ضربان قلب در دوران بارداری معمولاً نشانه بارداری سالم است. این بدان معنی است که بدن شما سخت کار می کند تا اطمینان حاصل کند که کودک شما اکسیژن و مواد مغذی ضروری را برای رشد سالم دریافت می کند.

اگر قلب شما سریع ‌تر می ‌زند اما با علائم جدی همراه نیست، نگران نباشید. باید به خاطر داشته باشید که تپش قلب بارداری یک پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی بدن به بارداری است.

علائم هشدار دهنده تپش قلب

اگر در دوران بارداری متوجه افزایش ناگهانی تپش قلب خود شدید و همراه با علائمی مثل تنگی نفس، سرفه یا سرگیجه است، می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد مثل یک بیماری قلبی باشد که قبلا از آن بی اطلاع بودید.

اگر یک یا چند علامت همراه با تپش قلب را تجربه کردید، فوراً پیگیری کنید و با متخصص مشورت کنید.

تپش قلب در دوران بارداری شایع است و به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بدن شما اتفاق می افتد. اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی استراحت می کنید و در این مدت استرس ندارید.

اگر به نظر می رسد که به طور منظم تپش قلب را تجربه می کنید و طولانی تر یا شدیدتر شده اند، با پزشک خود تماس بگیرید. برخی علائم وجود دارد که نشان می دهد نیاز به مراقبت های پزشکی اورژانسی دارید. این علائم شامل موارد زیر است:

• دشواری تنفس
• درد قفسه سینه
• سرفه کردن خون
• نبض نامنظم
• ضربان قلب سریع
• تنگی نفس

درمان تپش قلب در دوران بارداری

اگرچه داشتن تپش قلب معمولاً طبیعی است، اما پیشنهاد می شود برای سلامتی خود تغییرات خاصی در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

اگر تپش قلب به دلیل مشکل جدی باشد، پزشک دوره درمان را تجویز می کند و به شما توصیه می کند که اقدامات احتیاطی را انجام دهید.

داروهای زیادی در دسترس شما هستند که می توانند به تپش قلب کمک کنند، اما بهتر است در دوران بارداری از آن ها استفاده نکنید زیرا برخی از داروها می توانند رشد نوزاد شما را مختل کنند. قبل از مصرف هر دارویی، باید با پزشک مشورت کنید.

اگر در دوران بارداری تپش قلب بالا را تجربه می کنید، می توانید مقدار متوسطی از چای بابونه بنوشید یا رایحه درمانی با استفاده از اسطوخودوس را امتحان کنید.

این موارد ممکن است شما را آرام کنند. باید مطمئن شوید که روزانه به اندازه کافی می خوابید و الگوی خواب شما به هم نخورد. تمرین یوگا و مدیتیشن نیز می تواند شما را آرام کند، اما قبل از انجام هر چیز جدیدی باید با پزشک خود صحبت کنید.

گاهی اوقات تپش قلب در دوران بارداری طبیعی است، به شرطی که خود به خود به حالت عادی بازگردد. اما اگر به دلیل افزایش ضربان قلب احساس ناراحتی می کنید، باید در اولین فرصت با پزشک خود مشورت کنید.

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *