اقدام به بارداری

بارداری

زمانیکه اقدام به بارداری و بچه دار شدن میگیرید، موضوعات زیادی ذهن شما را مشغول خواهد کرد. از جمله اینکه چه کارهایی باید انجام داد تا یک بارداری موفق داشته باشید. باید بدانید که اقدام به بارداری، فقط داشتن رابطه جنسی موفق نیست و فرایند بارداری بسیار پیچیده و با اهمیت است.

 شما باید قبل از اقدام به بارداری نکاتی را رعایت کنید و کارهایی را انجام دهید تا بتوانید بارداری موفق و هم چنین کودک سالمی داشته باشید.

 از جمله مهم ترین کارهایی که لازم است قبل از اقدام به بارداری انجام دهید شامل موارد زیر می شود:

  • برای اطمینان از آمادگی و سلامت بدن خود برای بارداری، قبل از اقدام به بارداری، یک چکاپ انجام دهید. در معاینه، سابقه سلامت خانواده خود را با متخصص در میان بگذارید.
  • هر روز یک مکمل ویتامین حاوی 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنید تا از نقایص مادرزادی مغز و ستون فقرات در نوزادتان جلوگیری کنید.
  • قبل از اقدام به بارداری به وزن مناسب برسید. غذاهای سالم بخورید و هر روز فعال باشید.
  • سیگار نکشید، الکل ننوشید یا از مصرف داروهای بدون نسخه پزشک استفاده نکنید. همه اینها می تواند به کودک شما در هنگام باردار شدن آسیب برساند.

سلامت پیش از اقدام به بارداری چیست؟

سلامت پیش از بارداری،  سلامت بدنی شما قبل ازاقدام برای بارداری است. سالم بودن بدن شما می تواند به افزایش شانس باردار شدن کمک کند. همچنین می تواند به جلوگیری از عوارض بارداری در هنگام باردار شدن کمک کند. سلامت خوب فیزیکی قبل از بارداری، شامل انجام معاینات قبل از اقدام به بارداری موفق و صحبت با متخصص در مورد شرایط سلامتی است که می تواند بر بارداری شما تأثیر بگذارد.

همچنین شامل مصرف اسید فولیک برای کمک به جلوگیری از نقایص مادرزادی و ایجاد تغییراتی در زندگی شما است که ممکن است در هنگام باردار شدن بر سلامت کودک شما تأثیر بگذارد.

 

اگر به باردار شدن فکر می کنید، حداقل 3 ماه قبل از اقدام به بارداری، روی سلامتی خود تمرکز کنید. اگر شرایط جسمانی شما به صورتی است که می تواند بر بارداری تأثیر منفی بگذارد، برای آماده کردن بدن خود برای بچه دار شدن به زمان بیشتری نیاز دارید.

pregnant eating

چکاپ قبل از اقدام به بارداری چیست؟

چکاپ قبل ازاقدام به بارداری، یک چکاپ پزشکی است که قبل از بارداری انجام می شود. این کار به متخصص شما کمک می کند تا از سلامت و آمادگی بدن شما برای بارداری اطمینان حاصل کند. معاینه به پزشک کمک می کند تا شرایط سلامتی را که ممکن است بر بارداری شما تأثیر منفی بگذارد را درمان کند و گاهی از آن پیشگیری کند. برای مثال، او بررسی می‌ کند آیا واکسن‌ های لازم را زده اید یا خیر.

اگر زمان آن رسیده است که واکسن های خود را به روز کنید، مهم است که این کار را قبل ازاقدام به بارداری انجام دهید. چند واکسن خاص، مانند واکسن‌ های MMR (سرخک، اوریون، سرخجه)، واریسلا (ویروسی که باعث آبله مرغان می ‌شود) یا واکسن‌های هپاتیت A خطر نقص مادرزادی را افزایش می ‌دهند. کارشناسان توصیه می کنند قبل از اقدام به بارداری، حداقل 28 روز پس از دریافت برخی از این واکسن ها صبر کنید.

 

اگر می توانید، بهتر است چکاپ قبل از اقدام به بارداری خود را با متخصصی که می خواهید در زمان بارداری از شما مراقبت کند، انجام دهید.

هر زمان که بخواهید می توانید قبل از اقدام به بارداری یک چکاپ انجام دهید حتی اگر قبلاً بچه دار شده اید زیرا ممکن است سلامت شما از آخرین باردار شدن شما تغییر کرده باشد.

آزمایش های لازم قبل از اقدام به بارداری

پزشک شما می خواهد با گرفتن یک تاریخچه کامل پزشکی از شما و همسرتان، معاینه قبل از بارداری را آغاز کند. همچنین ممکن است بخواهد تعدادی آزمایش – مانند آزمایش خون و آزمایش پاپ اسمیر – انجام دهد تا مطمئن شود که هیچ کدام از شما شرایط پزشکی که بر بارداری یا شانس باردار شدن شما تأثیر منفی می گذارد را ندارید. پزشک شما ممکن است برای بیماری هایی مانند:

 

  • سرخچه
  • مصونیت آبله مرغان
  • ایدز
  • ایمنی هپاتیت B
  • تبخال
  • سایر بیماری های مقاربتی (مانند کلامیدیا، سیفلیس و سوزاک)
  • مشکلات تیروئید (با آزمایش TSH)
  • ویروس زگیل تناسلی
  • کم خونی داسی شکل
  • تالاسمی (شکل ارثی کم خونی)
  • بیماری های ژنتیکی

 

اگر شما یا شریک زندگیتان نگران هستید که ممکن است ناقل 1 مورد از این اختلالات باشید، شاید به این دلیل که فردی در خانواده شما دارای اختلال خونی است یا ناقل است، ایده خوبی است که قبل از اقدام به بارداری آزمایش دهید.

سابقه سلامت خانوادگی شما چیست و چرا قبل از اقدام به بارداری مهم است؟

سابقه سلامت خانوادگی شما، سابقه ای از هر گونه شرایط سلامت و درمانی است که شما، شریک زندگی و همه اعضای خانواده خود داشته اید. این ایده خوبی است که قبل از اقدام به بارداری، سابقه خانوادگی خود را جمع آوری کنید تا بتوانید آن را در معاینه با متخصص خود در میان بگذارید.

سابقه سلامت خانواده شما می تواند به متخصص شما کمک کند:

شرایط سلامتی را که در خانواده یا اقوام شما یا شریک زندگی شما وجود دارد، شناسایی کنید. برخی از شرایط ژنتیکی، مانند بیماری تالاسمی، در افراد از گروه‌ های قومی خاص شایع‌ تر است.

قبل از اقدام به بارداری، علت بیماری یا مشکلی که در بارداری قبلی داشتید را بررسی کنید. متخصص شما ممکن است از آزمایشاتی مانند آزمایش خون یا سونوگرافی برای کمک به یافتن علت این بیماری استفاده کند. دریافت درمان می تواند احتمال ابتلا به همان عارضه را در بارداری بعدی کاهش دهد.

شرایط سلامتی را قبل از اقدام به بارداری درمان کنید. برخی از بیماری‌ های مزمن (طولانی) می‌ توانند منجر به مشکلات بارداری و گاهی اوقات نقایص مادرزادی شوند. انجام درمان قبل از اقدام به بارداری برای بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، لوپوس و می تواند شانس شما را برای داشتن بارداری و یک کودک سالم افزایش دهد.

اسید فولیک چیست؟

اسید فولیک یک ویتامین B است که هر سلول در بدن شما برای رشد و تکامل سالم به آن نیاز دارد. مصرف آن قبل از اقدام به بارداری و در اوایل بارداری می تواند به پیشگیری از نقایص مادرزادی مغز و ستون فقرات (که به آن نقص لوله عصبی یا NTD نیز گفته می شود) کمک کند.

نقایص مادرزادی شرایطی هستند که در هنگام تولد وجود دارند. نقص مادرزادی شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می دهد. آنها می توانند در سلامت کلی، نحوه رشد بدن یا نحوه عملکرد بدن مشکلاتی ایجاد کنند، پس حتما باید قبل از اقدام به بارداری راه کارهای جلوگیری از آنها در نظر گرفته شوند.

 

برای کمک به جلوگیری از NTD در کودک خود، مصرف مکمل ویتامینی با 400 میکروگرم اسید فولیک را هر روز قبل از اقدام به بارداری شروع کنید.

مکمل اسید فولیک حاوی بسیاری از ویتامین ها و سایر مواد مغذی است که به سلامت بدن شما کمک می کند. البته مصرف هر گونه مکمل و قرص قبل از اقدام به باردرای حتما باید طبق نظر پزشک انجام شود.

Family-Medicine

کارهایی که قبل از اقدام به بارداری می توانید انجام دهید تا بارداری سالمی داشته باشید

. قبل از اقدام به بارداری، مصرف سیگار، الکل یا مواد مخدر را ترک کنید. همه اینها می تواند باردار شدن را برای شما سخت تر کند و هنگامی که باردار می شوید برای کودک شما مضر هستند. اگر برای ترک سیگار به کمک نیاز دارید به متخصص خود بگویید. همچنین از دود سیگار دوری کنید.

قبل از اقدام به بارداری، داروهای تجویزی را دقیقاً همانطور که متخصص شما می گوید مصرف کنید. داروی تجویزی دارویی است که متخصص شما می گوید می توانید برای درمان یک بیماری استفاده کنید.

 برای دریافت دارو به نسخه نیاز دارید. در زمان مصرف دارو، بیش از آنچه متخصص می ‌گوید مصرف نکنید، آن را با الکل یا سایر داروهای تجویزی استفاده نکنید.

 اطمینان حاصل کنید که متخصصی که برای شما دارو تجویز می کند می داند که شما در حال تلاش برای باردار شدن هستید.

اگر بیماری طولانی مدت دارید، قبل از اقدام به بارداری با پزشک صحبت کنید

اگر یک بیماری طولانی مدت مانند صرع یا دیابت دارید، می تواند بر تصمیماتی که در مورد بارداری خود می گیرید تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، جایی که ممکن است بخواهید زایمان کنید.

قبل از اقدام به بارداری، با متخصص یا پزشک عمومی خود در مورد باردار شدن صحبت کنید و اگر برای بیماری خاصی دارو مصرف می کنید، بدون مشورت با پزشک مصرف آن را قطع نکنید.

ارتباط جنسی در بارداری

ادامه ارتباط جنسی در بارداری برای یک زن در تمام دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه پزشک یا ماما چیز دیگری به او گفته باشد. در واقع، میل جنسی زنان ممکن است در مراحل خاصی از بارداری افزایش یابد و ارتباط جنسی در بارداری می تواند فوایدی داشته باشد.

 

هنگامی که شکم زن شروع به بزرگتر شدن می کند، ممکن است متوجه شود که موقعیت های خاصی در ارتباط جنسی برای او راحت تر است. صحبت آشکار در مورد ارتباط جنسی می تواند به هر دو طرف کمک کند تا از ارتباط جنسی در طول بارداری لذت ببرند.

 

رابطه جنسی در هیچ مرحله ای از بارداری معمولی و بدون عارضه، به کودک آسیبی نمی رساند. کودک توسط عضلات قوی رحم، مایع آمنیوتیک و مخاط  اطراف دهانه رحم ، محافظت می شود.

 

برخی افراد معتقدند که فعالیت جنسی یا ارگاسم ممکن است به کودک آسیب برساند، احتمال سقط جنین را افزایش دهد یا باعث زایمان زودرس شود. با این حال، در یک بارداری سالم، هیچ یک از اینها درست نیست.

آیا رابطه جنسی می تواند باعث زایمان شود؟

ادامه ارتباط جنسی در بارداری برای یک زن در تمام دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه پزشک یا ماما چیز دیگری به او گفته باشد. در واقع، میل جنسی زنان ممکن است در مراحل خاصی از بارداری افزایش یابد و ارتباط جنسی در بارداری می تواند فوایدی داشته باشد.

هنگامی که شکم زن شروع به بزرگتر شدن می کند، ممکن است متوجه شود که موقعیت های خاصی در ارتباط جنسی برای او راحت تر است. صحبت آشکار در مورد ارتباط جنسی می تواند به هر دو طرف کمک کند تا از ارتباط جنسی در طول بارداری لذت ببرند.

رابطه جنسی در هیچ مرحله ای از بارداری معمولی و بدون عارضه، به کودک آسیبی نمی رساند. کودک توسط عضلات قوی رحم، مایع آمنیوتیک و مخاط  اطراف دهانه رحم ، محافظت می شود.

برخی افراد معتقدند که فعالیت جنسی یا ارگاسم ممکن است به کودک آسیب برساند، احتمال سقط جنین را افزایش دهد یا باعث زایمان زودرس شود. با این حال، در یک بارداری سالم، هیچ یک از اینها درست نیست.

آیا رابطه جنسی می تواند باعث زایمان شود؟

بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که رابطه جنسی واژینال در دوران بارداری هیچ ارتباطی با افزایش خطر زایمان زودرس یا زایمان زودرس ندارد. با این حال، اگر پزشک فردی را در معرض خطر بالا می‌داند، ممکن است به او توصیه کند که در طول بارداری یا فقط در ماه های آخر از رابطه جنسی خودداری کند.

بهترین پوزیشن ها در ارتباط جنسی در بارداری

در ماه های آخر بارداری، افراد باید پوزیشن هایی را انتخاب کنند که به شکم باردار فشار وارد نکند. اگر زنی به پشت دراز بکشد، وزن نوزاد ممکن است فشار بیشتری بر اندام های داخلی یا شریان های اصلی او وارد کند.

یک زن باردار ممکن است در موقعیت هایی که بتواند عمق و سرعت نفوذ را کنترل کند، احساس راحتی بیشتری کند. رابطه مقعدی به نوزاد آسیبی نمی رساند، اما اگر فردی به هموروئیدهای مرتبط با بارداری مبتلا باشد، ممکن است ناراحت کننده باشد. افراد باید از رابطه مقعدی و به دنبال آن رابطه جنسی واژینال اجتناب کنند، زیرا این امر می تواند باعث گسترش باکتری از راست روده به واژن و در نتیجه عفونت شود.

چه زمانی از ارتباط جنسی در بارداری اجتناب کنیم

یک ماما یا پزشک ممکن است به زن توصیه کند در صورتی که موارد زیر را تجربه کرده است از ارتباط جنسی در دوران بارداری خودداری کند:

مشکلات دهانه رحم که می تواند احتمال سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش دهد

بارداری دوقلو

جفت سرراهی، جایی که جفت به طور جزئی یا کامل ورودی دهانه رحم را می پوشاند

ناتوانی دهانه رحم، جایی که دهانه رحم زودرس باز می شود

سابقه زایمان زودرس

از دست دادن خون قابل توجه یا خونریزی غیر قابل توضیح واژینال

نشت مایع آمنیوتیک( مایع زرد رنگ داخل کیسه آب)

کیسه آب پاره شده است، که ممکن است خطر عفونت را افزایش دهد

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *