سونو واژینال

همه چیز درباره سونو واژینال

همه چیز درباره سونو واژینال و در دوران بارداری


سونو واژینال چیست؟

این نوع سونوگرافی یک معاینه داخلی است و از طریق واژن انجام می شود. در سونوگرافی‌ های معمولی ، از دسته‌ های متفاوت و بزرگ‌ تر (که از نظر فنی مبدل نامیده می ‌شود) استفاده می ‌شود که روی بالای شکم قرار می ‌گیرند، در حالی که در سونو واژینال با قرار دادن یک پروب چند اینچی در واژن انجام می‌ شود.

همه چیز درباره سونو واژینال

هر دو نوع سونوگرافی به شما این امکان را می دهند که تصاویر را روی یک مانیتور در دستگاه سونوگرافی مشاهده کنید. اغلب، سونو واژینال، که سونوگرافی اندواژینال یا سونوگرافی لگن نیز نامیده می ‌شود، دید بهتری از اندام‌ های تناسلی ایجاد می‌ کند زیرا می ‌تواند به ساختارهایی که در حال بررسی است نزدیک ‌تر شود.

آیا سونو واژینال خطر دارد؟

برخلاف اشعه ایکس، اسکن انجام شده توسط امواج صوتی شامل هیچ گونه اشعه ای نمی شود، به این معنی که هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای ندارد و بسیار ایمن است.

در این مقاله موارد استفاده از سونو واژینال و نحوه آماده شدن برای آن را توضیح می دهیم.

کاربردهای سونو واژینال

متخصص از سونو واژینال برای ایجاد تصاویری از داخل بدن استفاده می کند. امواج صوتی با فرکانس بالا از اندام های داخلی منعکس شده و تصاویر بدن را تشکیل می دهند.
دو راه برای انجام سونوگرافی وجود دارد:
روی شکم و داخل واژن.

سونو واژینال یا ترانس واژینال، اسکن داخلی اندام های تناسلی زنانه است. این کار شامل قرار دادن یک پروب سونوگرافی کوچک به نام مبدل در واژن است تا تصاویری با جزئیات فوق‌ العاده از اندام‌ های ناحیه لگن تهیه کند.

ممکن است برای بررسی موارد زیر از سونو واژینال استفاده شود:

• واژن
• دهانه رحم
• رحم
• لوله های فالوپ
• تخمدان ها
• مثانه

سونو واژینال می تواند موارد زیر را بررسی کند:

• شکل، موقعیت و اندازه تخمدان ها و رحم
• ضخامت و طول دهانه رحم
• جریان خون از طریق اندام های لگن
• شکل مثانه و هرگونه تغییر
• ضخامت و وجود مایعات در نزدیکی مثانه یا درلوله های فالوپ، میومتر، بافت ماهیچه ای رحم، آندومتر

پزشکان ممکن است به دلایل مختلفی درخواست سونو واژینال کنند. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد علت موارد زیر را شناسایی کنید:

• درد لگن
• خونریزی واژینال غیر قابل توضیح
• ناباروری
• نتایج غیر طبیعی معاینه لگن یا شکم
این اسکن ها همچنین می توانند به تشخیص موارد زیرکمک کنند:

• رشد خوش خیم مانند فیبروم ها، کیست ها و توده ها
• بیماری التهابی لگن
• اندومتریوز
• خونریزی پس از یائسگی

آیا سونو واژینال درد دارد

سونو واژینال درد دارد؟

سونوگرافی ترانس واژینال معمولاً دردناک نیست، اما قرار دادن پروب ممکن است ناراحت کننده باشد. متخصصی که اسکن را انجام می دهد، ابتدا پروب را در یک غلاف و ژل روان کننده می پوشاند و سپس آن را به آرامی در عمق 5 تا 8 سانتی متری (سانتی متر) وارد واژن می کند. ممکن است در این مرحله فشار یا ناراحتی خفیفی وجود داشته باشد.

سونو واژینال هیچ عارضه ای ندارد و فرد می تواند پس از آن به فعالیت های عادی خود بازگردد.

چگونه برای سونو واژینال آماده شویم؟
سونو واژینال یک اسکن ساده و بدون درد است که به آمادگی بسیار کمی نیاز دارد. فرد باید قبل از سونو مثل همیشه غذا بخورد و بنوشد.

در جلسه سونو واژینال، متخصص هر اقدام لازم را شرح می دهد. فرد باید درست قبل از اسکن، مثانه خود را خالی کند و اگر از تامپون استفاده می کند باید آن را خارج کند.
در طول اسکن یک پزشک یا یک تکنسین مخصوص آموزش دیده به نام سونوگرافیست، اکثر سونو های واژینال را انجام می دهد.

فرد باید از کمر به پایین لباس های خود را درآورد و لباس مخصوص و سپس روی میز معاینه با زانوهای خمیده دراز بکشد. متخصص از یک ملحفه برای پوشاندن قسمت پایین بدن فرد استفاده می کند.

میله سونوگرافی یا پروب کمی بزرگتر از تامپون است و سونوگرافیست یا پزشک، مبدل را با کاندوم و ژل روان کننده، قبل از قرار دادن 5 تا 8 سانتی متر داخل واژن می پوشاند.

هنگامی که پروب در جای خود قرار می گیرد، امواج صوتی که از اندام های داخلی منعکس می شود را دریافت می کند و اطلاعات را به مانیتور انتقال می دهد. برای ایجاد یک تصویر کامل و تمرکز بر نواحی مختلف، سونوگرافیست یا پزشک مبدل را می چرخاند. این ابزار اطلاعات را مستقیماً به صفحه نمایش منتقل می کند.

تصاویر بلافاصله روی صفحه نمایش داده می شوند و این امکان را برای شخص و متخصص فراهم می کند که اسکن را در زمان واقعی نظارت کنند. کل فرآیند سونو واژینال ممکن است 15 تا 30 دقیقه طول بکشد.

سونو واژینال در بارداری

سونو واژینال از امواج صوتی با فرکانس بالا (سونوگرافی) برای ایجاد تصاویری از اندام های داخلی شما و همچنین جنین در حال رشد استفاده می کند. این نوع سونوگرافی با استفاده از ابزاری که در مجرای واژن قرار می گیرد، دید واضح تری را به داخل رحم، به خصوص در اوایل بارداری، فراهم می کند.

پزشک شما ممکن است سونو واژینال را برای اهداف مختلف از جمله تایید تست بارداری زودهنگام و محاسبه تاریخ زایمان تجویز کند. سونو واژینال در بارداری برای شما و جنین شما خطرناک نیست.

سونو واژینال می تواند باردار بودن شما را تایید کند زیرا می تواند ضربان قلب را در اوایل بارداری شما تشخیص دهد. همچنین می تواند محل و اندازه جنین را ثبت کند و تعیین کند که آیا شما یک نوزاد یا بیشتر باردار هستید.

از سونو واژینال برای تشخیص مشکلات احتمالی از جمله موارد زیر استفاده  می شود:

  • تشخیص حاملگی خارج از رحم
  • برای تعیین خطر زایمان زودرس. دهانه رحم اندازه گیری می شود تا امکان هرگونه مداخله لازم فراهم شود
  • تشخیص ناهنجاری در جفت یا دهانه رحم
  • برای تعیین منبع خونریزی در بارداری

اغلب می توانید تصاویر اولتراسوند را در حین انجام اسکن روی مانیتور ببینید. اگر متخصص شما آنجا باشد، ممکن است فوراً نتایج را با شما در میان بگذارد.

اگر متخصصی در آنجا نباشد، سونوگرافیک معمولاً اجازه ندارد در مورد آنچه می بیند با شما صحبت کند. پزشک یا مامای شما تصاویر را می بیند. و معمولاً یک یا دو روز طول می کشد تا نتیجه حاصل شود.

عکس سونو واژینال

آیا سونو واژینال در بارداری خطر دارد؟

سونوگرافی واژینال برای شما و کودکتان بی خطر است، تا زمانی که کیسه آب شما پاره نشده باشد. اگر به لاتکس حساسیت دارید، به سونوگرافیست اطلاع دهید تا بتواند از کاندوم بدون لاتکس روی پروب استفاده کند. این روش هیچ عارضه ‌ای ندارد، بنابراین می ‌توانید به فعالیت‌ های عادی خود بازگردید.

آیا سونو واژینال می تواند باعث از دست دادن جنین شود؟
همانطور که انجمن سقط جنین تایید می کند، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه سونو واژینال می تواند به جنین آسیب برساند یا باعث از دست دادن بارداری شود وجود ندارد.

اگر فردی بعد از سونو واژینال متوجه خونریزی شود، ممکن است به این دلیل باشد که خون در بالاترین قسمت واژن جمع شده است و ممکن است پروب آن را از جای خود خارج کرده باشد.

افراد می توانند سونو واژینال را در هفته های 11 تا 12 بارداری انجام دهند. بعد از 11 تا 12 هفته، ممکن است انجام سونو واژینال از طریق شکم باشد. با این حال، در برخی موارد، پزشکان ممکن است همچنان درخواست سونو واژینال کنند که اسکن واضح و دقیق تری است. سونوگرافی ترانس واژینال تا زمانی که کیسه آب بدن فرد پاره نشود ایمن است.

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *