قرص آهن

بهترین زمان مصرف قرص آهن

بهترین زمان مصرف قرص آهن چه موقع است ؟


آهن یک ریز مغذی ضروری است. بدن ما برای تولید هموگلوبین که یک عنصر ضروری در تولید گلبول های قرمزاست، به آهن نیاز دارد. هموگلوبین اکسیژن را از ریه ها به بقیه بدن می رساند. آهن همچنین به کاهش خستگی کمک می کند و از عملکرد طبیعی سیستم ایمنی حمایت می کند.

با توجه به اینکه آهن برای بدن شما ضروری است، بررسی کنید که آیا آهن کافی از رژیم غذایی خود دریافت می کنید یا خیر.
استفاده از یک برنامه غذایی برای نظارت بر میزان مصرف می تواند مفید باشد. اگر نیاز بدنتان به آهن را تامین نکنید، ممکن است برخی از موارد زیر را تجربه کنید :

• خستگی

• رنگ پریدگی

•تنگی نفس

• سردرد

• ضربان قلب نامنظم 

•ضعف

 

•کمردرد در دوران بارداری

• کم اشتهایی

بهترین زمان مصرف قرص آهن

در هر صورت، اگر نمی ‌توانید این کمبود را تنها از طریق رژیم غذایی برطرف کنید، یک قرص آهن می ‌تواند به شما کمک کند تا مقدار کافی آهن برای رفع نیاز روزانه‌ تان را دریافت کنید.

مصرف قرص آهن یک راه عالی برای جبران کمبود آهن بدن است، به خصوص اگر تغییر رژیم غذایی به تنهایی نتواند این کمبود را جبران کند.

قرص آهن می ‌تواند به کاهش سطح پایین آهن یا درمان کم‌ خونی و فقر آهن کمک کند. قرص آهن می تواند سریعتر از مداخلات رژیمی نتیجه دهند و اغلب به عنوان روش درمانی انتخابی در نظر گرفته می شود.

قبل از مصرف قرص آهن اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، با پزشک مشورت کنید:
· مصرف مکرر الکل
· بیماری روده
· کم خونی همولیتیک
· میزان آهن بالا (هموکروماتوز، هموسیدروز)
· بیماری کبد
· مشکلات بلع
· زخم معده یا سایر مشکلات معده
· واکنش غیرمعمول یا آلرژیک به آهن، سایر داروها، غذاها، رنگ ها یا مواد نگهدارنده
· بارداری یا تلاش برای باردار شدن
· شیر دادن

قرص آهن می ‌تواند به ویژه در میان افرادی که مستعد سطوح پایین آهن هستند، مفید باشد. به خصوص اگر قادر به حفظ میزان مناسب آهن از طریق رژیم غذایی نیستند. افرادی که بیشترین نیاز به مصرف قرص آهن دارند، شامل موارد زیر می شود:
· افراد باردار
· نوزادان و کودکان خردسال
· افرادی که مرتب خون اهدا می کنند
· افراد مبتلا به سرطان
· افراد مبتلا به اختلالات گوارشی
· کسانی که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند
· افراد مبتلا به نارسایی قلبی
· کسانی که از داروهای کاهش دهنده آهن استفاده می کنند، مانند داروهایی که برای کاهش اسید معده استفاده می شود
· افرادی که به طور منظم در ورزش های سنگین شرکت می کنند
· کسانی که از رژیم گیاه خواری پیروی می کنند
· افراد مبتلا به اختلالات خونی مانند تالاسمی یا کم خونی داسی شکل
· افراد مبتلا به الکلیسم

مصرف نکردن قرص آهن و احساس ضعف در بدن

توجه به این نکته مهم است که مصرف قرص آهن در مواقع غیرضروری می ‌تواند به سلامت شما آسیب برساند، تا حدی به این دلیل که معمولاً حاوی دوز بالایی از آهن هستند که می ‌تواند باعث مشکلات گوارشی و کاهش جذب سایر مواد مغذی در روده شما شود.

مصرف بی ‌رویه قرص آهن نیز ممکن است باعث آسیب سلولی شود و در موارد شدید منجر به نارسایی اندام، کما یا مرگ شود. عوارض جانبی منفی می تواند در هر فردی رخ دهد، اما به خصوص در کودکان کشنده است.

بنابراین، همیشه قبل از مصرف قرص آهن، در مورد آزمایش وضعیت آهن خود یا فرزندتان با متخصص صحبت کنید و همیشه توصیه های مربوط به مصرف دوز ارائه شده توسط پزشک خود را دنبال کنید.

انجام آزمایش خون یکی از بهترین راه‌ ها برای تشخیص سطح پایین آهن یا IDA است، زیرا تشخیص این شرایط تنها بر اساس علائم ممکن است دشوار باشد.

برای درک اهمیت درخواست آزمایش های خونی خاص نسبت به آزمایشات دیگر، ممکن است درک سه مرحله اصلی کمبود آهن مفید باشد.

نکات مهم در رابطه با نحوه مصرف قرص آهن

قرص آهن را به صورت خوراکی با یک لیوان آب یا آب میوه مصرف کنید. دستورالعمل روی برچسب دارو را دنبال کنید. قرص آهن را کامل قورت دهید. له نکنید و نجوید. قرص آهن را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید.
اگر قرص آهن را باید قبل از خواب مصرف کنید، حداقل 10 دقیقه قبل از دراز کشیدن مصرف کنید. می توانید قرص آهن را با غذا مصرف کنید. قرص آهن را در فواصل معین از سایر داروها مصرف کنید. مصرف قرص آهن را قطع نکنید مگر با نظر پزشک.

در مورد استفاده از قرص آهن در کودکان با پزشک اطفال صحبت کنید.
مصرف بیش از حد: اگر فکر می کنید بیش از حد از قرص آهن مصرف کرده اید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

توجه: قرص آهن فقط برای شما تجویز شده است. این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.

قرص آهن فیفول

بهترین زمان مصرف قرص فیفول

قرص آهن فیفول به طور ویژه برای پیشگیری و درمان کمبود آهن ساخته شده است و می تواند به رفع خستگی ناشی از کمبود آهن کمک کند.

کپسول فرفولیک

کپسول فرفولیک برای سطوح پایین آهن خون، درمان کم خونی های مگالوبلاستیک ناشی از کمبود اسید فولیک، درمان کم خونی های با منشاء تغذیه ای، و در دوران بارداری، نوزادی و سایر شرایط استفاده می شود.

بهترین زمان مصرف قرص آهن

بهترین زمان مصرف قرص آهن با معده خالی است. بنابراین بهترین زمان، حداقل 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا خوردن است. مصرف قرص آهن به عوامل زیادی بستگی دارد که ما با جزئیات کامل آن ها را بررسی خواهیم کرد.

برای زنان بالغ و نوجوان، حداقل مصرف روزانه توصیه شده قرص آهن بین 10 تا 15 میلی گرم است. بهترین زمان مصرف قرص آهن به منظور جذب کامل توسط بدن ، صبح با معده خالی است.

بهترین زمان مصرف قرص آهن برای زنان باردار چه زمانی است؟

زمانی که باردار هستید، روزانه به حداقل 27 میلی گرم آهن نیاز دارید که تقریباً دو برابر مقداری است که به طور معمول نیاز دارید. زیرا بدن شما حجم خون بیشتری دارد. حدود 18 درصد از تمام زنان باردار آهن کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند.

مصرف قرص آهن می تواند به شما در رسیدن به نیاز روزانه به آهن کمک کند. مصرف آهن پایین در زنان باردار می ‌تواند منجر به سطوح پایین آهن شود و در نهایت نوزاد با وزن کم یا زود هنگام بدنیا می آید.

بهترین زمان مصرف قرص آهن برای زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی یا معده حساس، اواخر روز است تا هضم آن راحت تر باشد.
زمانی که شیر می دهید، روزانه به حداقل 9 میلی گرم آهن نیاز دارید، اما برای برخی از زنان پس از زایمان ممکن است نیاز آنها بیشتر باشد.
اگر مشکل معده ندارید (تهوع صبحگاهی، رفلاکس و غیره)، بهترین زمان مصرف قرص آهن برای شما ، اول صبح است.

مصرف قرص آهن در دوران بارداری

بهترین زمان مصرف قرص آهن برای مردان چه زمانی است؟

مردان بالغ و نوجوان برای حفظ سلامت جسمانی خود، به حدود 10 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. به طور معمول، مردان آهن بیشتری نسبت به زنان در بدن خود ذخیره می کنند.

با این حال، ممکن است همچنان نیاز به مصرف آهن داشته باشند، به خصوص اگر تمرینات با شدت بالا مانند دوچرخه سواری یا دویدن انجام می دهند. همچنین، اگر مشکلات سوء جذب مانند IBS یا اسید معده پایین دارید، افزایش مصرف قرص آهن برای شما مفید است.

اگر علائمی مثل احساس خستگی یا تمرکز پایین دارید و نیاز به جذب آهن بیشتری دارید، دقت کنید که بهترین زمان مصرف قرص آهن برای شما، اول صبح است.

چه مدت باید قرص آهن مصرف کرد؟

مدت مصرف قرص آهن بستگی به دلیل کمبود آهن و نحوه پاسخ شما به آن دارد. یک دوره درمان حداقل چند ماه است. پزشک آزمایش‌های خون بیشتری را برای بررسی عملکرد قرص‌ ها ترتیب خواهد داد . برای درمان شما برنامه ریزی می کند.

همچنین ممکن است مواردی وجود داشته باشد که لازم باشد قرص آهن خود را برای مدت کوتاهی قطع کنید (مثلاً قبل از کولونوسکوپی یا بعد از عمل).
اگر مصرف قرص آهن را متوقف کردید، حتما از پزشک خود سوال کنید چه زمانی باید دوباره مصرف آنها را شروع کنید.

قرص زینک و بهترین زمان مصرف قرص زینک

زینک یک عنصر کمیاب ضروری است که معمولا در گوشت قرمز، مرغ و ماهی یافت می شود. برای سلامتی، رشد و حس چشایی انسان به مقدار کم لازم است.

بدن میزان زینک اضافی را ذخیره نمی کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی تامین شود. زینک برای عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم، لخته شدن خون، عملکرد تیروئید و بسیاری موارد دیگر مورد نیاز است. همچنین نقش کلیدی در حفظ بینایی ایفا می کند و می تواند اثراتی در برابر ویروس ها داشته باشد.

افراد معمولاً از قرص زینک برای کمبود زینک ضروری بدن، اسهال و بیماری ویلسون استفاده می کنند. قرص زینک همچنین برای آکنه، دیابت، بی اشتهایی، سوختگی و بسیاری از اهداف دیگر استفاده می شود.

تاثیر مصرف قرص زینک برای سیستم ایمنی بدن شگفت انگیز است، اما مانند هر ویتامین یا ماده معدنی دیگری که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند، نباید اول صبح مصرف شود و هرگز نباید با معده خالی مصرف شود زیرا می تواند باعث تهوع شود.

بهترین زمان مصرف قرص زینک، حداقل 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا است و بیشترین تاثیر را در این بازه زمانی دارد. با این حال، اگر مشکل معده دارید، بهترین زمان مصرف قرص زینک همراه با غذا است. اگر قرص زینک خود را همراه با وعده های غذایی مصرف می کنید، باید به پزشک خود اطلاع بدهید.

زینک با چندین ماده معدنی رایج مثل کلسیم و آهن تعامل منفی دارد. زینک و کلسیم در عملکرد یکدیگر تداخل ایجاد کرده و در صورت مصرف همزمان ممکن است بر جذب یکدیگر تأثیر منفی بگذارند.

یعنی سعی کنید از مصرف قرص زینک همزمان یا کمی قبل و بعد از مصرف لبنیات خودداری کنید. همچنین نشان داده شده است که قرص آهن ظرفیت جذب قرص زینک را کاهش می ‌دهد، اگرچه تأثیر آن کمتر از کلسیم است.

مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد قرص آهن می تواند بر جذب قرص زینک تأثیر منفی بگذارد، اما این تأثیر اغلب با مصرف هر دو ماده معدنی همراه با غذا کاهش می یابد.
برای حداکثر اثربخشی، سعی کنید مصرف همزمان قرص زینک و آهن را به حداقل برسانید.

قرص زینک و بهترین زمان مصرف آن

اثرات جانبی مصرف قرص زینک

زمانی که قرص زینک از راه خوراکی مصرف می شود، مصرف زینک تا نهایت 40 میلی گرم در روز احتمالاً بی خطر است .کلا مصرف قرص زینک ، به خصوص زمانی که فقط برای مدت کوتاهی استفاده شود، بی خطر است.

اما مصرف دوزهای بالاتر از 40 میلی گرم در روز ممکن است میزان جذب مس را کاهش دهد. مصرف دوزهای بسیار بالای قرص زینک احتمالاً خطر دارد و ممکن است باعث درد معده، استفراغ و بسیاری مشکلات دیگر شود .

منابع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *